понеделник, 20 ноември 2017 г.

За провинцията с люб❤в

 Има неща, които могат да ти се случат само в провинцията. И въпреки че везните клонят почти винаги в полза на столицата, ще се опитаме да отсеем някои ползи на живота в малкия град (но не от пресилен патриотизъм). 

☆ Детството е в задния двор. Въпреки че нещата се променят постоянно, все още полъхът от безгрижните години витае покрай теб, напомняйки ти, че и ти си бил дете. Което носи някаква чистота и хармония и в най-заклетите възрастни индивиди. 

☆ Да се видиш на среща с приятели не ти отнема 2 часа път на отиване и връщане. Друго е да сте си на една ръка разстояние. Можете да надградите приятелските си отношения количествено. Което пък може да повлияе и на качеството. 

☆ Почти липсваща престъпност. Кога за последно чухте криминална новина? Дори странните типове са ви не дотам странни, а по-скоро до болка познати. Истината е, че животът в провинцията наистина е по-спокоен. 

☆ Времето тече по друг начин. Не, че не е забързано и ежедневието на провинционалистите, но сякаш има повече време за повече приятни неща, когато не бързаш за градския транспорт или не чакаш в задръстване. Например-да поспиш. 

☆ Не висиш на опашки за записване  на потомството в детски градини, ясли и училища. Поради масовото преселение на народите, теренът е чист. Наличните възможности-достъпни. 

☆ Мотивацията ти за пътуване в свободното време не идва от желанието всячески да се спасиш от градската джунгла, а е подтиквана от чиста любознателност да опознаеш някое ново местенце. 

☆ Винаги има нещо познато около теб. Дали хора, дали улици. Познаваш всички преки пътища и всички препъни камъчета по тях. Чувстваш се...у дома. 


текст:AntOurAge
снимка: Nikolay Pandev

Няма коментари:

Публикуване на коментар