четвъртък, 30 ноември 2017 г.

Здравей, Декември!

Декември е краят, който носи усещане за начало. Декември е препълнен терминал в сектор "пристигащи" с просълзени от щастие очи. Дълго чакани полети, кацнали успешно въпреки лошото време. Декември изпълва сърцата ни с милосърдие и смирение. Въздухът е чист, споделен, лек...със смисъл на завръщане. Ухае на портокал, бор и канела, на печена тиква с мед и орехи, на баница с късмети. По домашна рецепта. Декември е удобен плетен пуловер и горещ шоколад. Усещаме го близък и уютен като препълнена къща с топли стаи.
Декември е време за чудеса, време за приказки, време за вълшебства и подаръци. Подарък, който чакаме цяла година. Времето е подарък. Понякога последният. Понякога най-скъпият. Вълшебен низ от мигове за семействата. Сърдечните жестове, обичта, топлината през декември са изкусително подредени в най-изящната огърлица. Огърлица, която озарява снежния фон и пречупва любимите ни слънчеви лъчи в пъстра дъга от надежди за цветно начало.
Декември блести във всички цветове на белия фон...Като лист, на който  пишем изминали мигове и бъдещи планове...между редовете на равносметката. Равносметката дали сме били добри, дали сме били по-щастливи през отиващата си година, какви ще бъдем през новата… Оцветяваме  с нови мечти, а  под чертата остава това, което искаме да забравим.  Трием сгрешени очаквания, за да направим място в очите си  за нови красиви залези, които ще изпращаме заедно, но само за да ги посрещнем отново след още по-красивите изгреви. 
Декември е пламъкът в камината, който се разпалва от искрите в усмивките ни, от умилението в погледа ни, от протегнатите с благодарност ръце. Декември  има цвят на любов и червено вино. Опиянява ни с всеки следващ ден от календара. И ни прави истински. Връща ни спомените от детството.  Дарява ни с човечност, с вяра, с надежда, със споделеност! 
Декември е нашата молитва…Да не бъдем сами!. Да сме по-добри! Децата ни да са по-щастливи! Близките ни да са здрави!  Сърцата ни да са пълни!  Пътят да е светъл! Хората- благословени…Нека бъде!

текст: AntOurAge
снимка: нета

Няма коментари:

Публикуване на коментар