неделя, 27 май 2018 г.

Седемте смъртни гряха на съвременната жена

1. Естественост - Жена, която не умее да си слага грим по начин, който да прикрие бенки, бръчки, черти на лице и изобщо ако не е способна да се преобрази до неузнаваемост, не заслужава да се движи из обществото.Включват се и нежелаещите да нанесат трайни корекции, обеми на всякакви места.
2. Отдаденост - не е нормално да си отдадена на работа, семейство, любим, себе си. На първо място е да можеш да се отдаваш на хорското мнение, което се мени, така че няма начин да бъдеш изцяло отдадена на едно призвание.
3. Отстъпчивост - абсурд, не! Жена, която мисли, че не бива нейното мнение да бъде център на света (дори само нейния), няма място да разваля модерния стереотип. Винаги трябва да става на твоето. Колкото и погрешно, необосновано и абсурдно да е... то си е твое и всички ще го разберат.
4. Скромност - смехотерапия! Това е брутална отживелица. Колкото по-нахално се стъпва и дори настъпва през околните, толкова по-важен си! Това изгражда - у теб (каквото и да е), у погазените - урок да им е! Другия път да ти се кланят!
5. Индивидуалност - то бива, бива старомодност, но това е върхът! Не може да си различна. Това те прави аутсайдер. Всички слагат вафли, букли, вежди, изправят коси, носят модерни дрехи, цветове... Значи и ти трябва. Дори не е нужно да ти отиват на фигурата, очите, лицето. Или ще си седиш недостойна. Различна. Ами, няма да си част от масата... А, каква маса само... Индивидуалистите, ако обичате, не разваляйте синхрона!
6. Вярност - добре де, това е донякъде. Верни на интереса си! На предсказанията на хороскопа - да. На себе си - винаги, то пък е човешко да сменяш ценности и нагласи - верен си на оставането в крак с модата. А да си верен на един човек?! Ехооо?! Това да не ви е миналия век! Или динозаврите да са изяли всички останали? Няма начин!
7. Самостоятелност - във всичките й измерения, заслужава в пълна степен - НЕ! Грижа за ближния, личностно израстване, развиване на самооценка, социален статус, всичко трябва да бъде заслужено, подкрепено от някого. Не е нужно да е доброволно. Всички са ви длъжни! Самооценката ви най-дбре се измерва от социалните мрежи и чуждото одобрение. Не може някой, без да е направил стъпка към вас, да ви дава оценка! Под стъпка имам предвид най-добре финансова подкрепа. Стана нормално, често срещано, което го прави модерно. А вече говорихме за модата, нали?!
Дерзайте! Не се променяйте! Или пък се! Зависи накъде духа вятърът!

текст: AntOurAge
снимка: нета
https://www.facebook.com/theantourage/

Няма коментари:

Публикуване на коментар