вторник, 26 декември 2017 г.

Спортувай-бъди над нещата!

За Бога, хора, спортувайте! За Себе си, хора, спортувайте! За мен е равносилно, но ще го обясня накрая. Човешкото тяло е сътворено с подвижни ставни връзки, за да извършва движение. Не бива да се осакатяваме. Не е нужно всички да се фокусираме в един и същ вид спорт или зала. С някои няма да се понесем. Всеки трябва да отдели време за себе си. За здравето си. За самочувствието си. Може да се занимавате и вкъщи. В интернет има изобилие от клипчета с поносими упражнения за всички възможности. Стягането на тялото ще доведе до по-изправена стойка. Стегнатите гръбни мускули ще се погрижат за целта. Няма да ги изброяваме поименно. Те не са от значение. Вие сте! За нисичките ще бъде възможност да не се чувстват толкова ниски. На високите ще даде възможност да гледат над нещата, дори буквално. Редовното спортуване ще повиши вашия тонус. Ще се подобри координацията ви. Това пък ще даде увереност да избягвате без особено объркване неприятни хора и ситуации. Винаги спортът може да е повод да се откъснете от нежелано присъствие. 
Ужасяваща е модата да се прехласваме по технологичните машини, които се движат вместо нас. Все си мисля, че обездвижването ще доведе до еволюционен крах на човечеството. Бъдете отговорни, ако не за вас, за прапрапрадецата ни. Нека не ги лишаваме от възможността за мобилност. 
А сега да се върна на началото: за Себе си или за Бога, ами равносилно е, защото при неизчислимите възможности да се срещнат друга мъжка и женска клетка, какво друго, ако не Божия намеса е това, че на този прекрасен свят сте се появили точно Вие.
 Бъдете най-здравата и хармонична версия на Себе си!

текст:AntOurAge
снимка: нета
https://www.facebook.com/theantourage/

Няма коментари:

Публикуване на коментар