неделя, 18 март 2018 г.

Препоръчано от Антураж: "Ловецът на хвърчила" на Халед Хосейни


Разтърсващият роман на Халед Хосейни "Ловецът на хвърчила" е един дебютен роман на афганистански имигрант в САЩ. Има световен успех, и то продължителен: цели три години тази книга оглавява класациите на "Ню Йорк Таймс", "Пъблишърс Уийкли", и т.н. Тази история, случваща се в Кабул и Калифорния, е разказ за вината, предателството и изкуплението, за взаимоотношения, обременени от греховете и собственото минало.

Предлагаме Ви част от вълнуващата книга:

 
“Децата не са книжки за оцветяване. Не можеш да ги запълниш с любимите си цветове.”

 
“Това е бедата на хората, които винаги казват истината. Смятат, че и другите са като тях.”

 
“Войната не отменя приличието. Налага го дори повече, отколкото в мирно време.”

 
“Виждах усмивката в душата му, широка като небето над Кабул нощем, когато тополите потрепват и песента на щурците оглася градините.”

 
“Мъжката напоителна инсталация е като мъжкия ум: простичка, почти без изненади. Но пък при вас, дамите... хм, Господ здравата се е старал при сътворението ви.”

 
"(Относно името на кокер-шпаньола)...произнася се на фарси Платон, защото твърдеше, че ако се вгледаш по-задълго в лъскавите му черни очи, ще бъдеш готов да се закълнеш, че съзираш мъдри мисли.”

 
“...времето може да бъде алчно - понякога то прибира всички подробности само за себе си.”

 
“Позволяват ти да бъдеш толкова щастлив само ако се канят да ти отнемат нещо”

“В края на краищата животът не е индийски филм. Зендаги мигзара, казват афганците, животът продължава, без да се интересува от начало и край, криза или катарзис - влачи се напред като бавен, прашен керван.”

текст: AntOurAge
снимка: нета
https://www.facebook.com/theantourage/

Няма коментари:

Публикуване на коментар